Barnen valde att ta pastan för sig och fyllde tallriken med naturella grönsaker istället. Bryn smöret, ta av från värmen och tillsätt de hackade sardellerna, kaprisenoch den rivna vitlöken
Lite medelhavstema blev det även till eftermiddagen, efter medelshavsbrunschen, med inslag av en trevlig snabbfräst blandning av Sardeller, kapris, rödlök, färsk dill och olivolja som en varm ragu över laxen
Dekorera med citron och timjan. Servera med ris eller quinoa. Smaka under tiden av såsen, den ska vara kryddig och blir lite salt av kaprisochsardeller
Dags för lite medelhavoch avbrott i julmyset. Hacka kapris, sardelleroch oliver. Nu har det varit alldeles för mycket maträtter som tar för lång tid och alldeles för lite pasta
Blanda surdegen med resten avingredienserna. kapris. flingsalt och svartpeppar. degen behöver inte knådas utan barablandas ordentligt • Låt vila cirka 45 minuter • Ta upp degenpå ett mjölat bakbord och dela den i 4 bitar • Forma varjedegbit till en boll genom att vända degens kanter in motmitten • Lägg degen att jäsa på en bricka eller en skärbrädaoch täck med plastfolie • Häll en droppe olivolja på var ochen av degbollarna så går det lätt att dra av plasten senare •Låt jäsa 1 timme i rumstemperatur eller 8–24 timmar i kylskåp• Sätt ugnen på högsta värme, förbered fyllningen och bakaut en pizza i taget. Riv mozzarellan i bitar och fördela över pizzan •Klicka på pesto ochkapris • Baka av pizzan tills den fått finfärg, 5–10 minuter • Ta ut och lägg på rucola, hyvla över rikligtmed parmesan, ringla över olja och avsluta med salt ochpeppar
Till första adventskalaset bjöd jag ju på lite olika smårätter och plock, och det vi började med den kvällen var denna lena kycklinglevermoussemed smak av rödvin och timjan serverad med krispiga crostinis
Marinerad rostbiff med balsamico, honung ochkapris. Krydda rostbiffen rejält med salt och peppar. De tycker också att det är ganska onödigt med kallt kött
Fast idag ska vi laga en sås med tonfisk på burk ochkapris. Låt puttra en stund förslagsvis medan du kokar pastan/riset och slänger ihop en färggrann sallad
Men just majs och ärtor känns ju inte som det är några gourmetaspekter av matlagningen så det är därför jag har valt att inte göra något med burkmajs och frysta ärtor just nu
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.