Det blev en majssoppa till lunch idag. Majs är ju ganska sött i sig så soppan kommer bli lite söt så balansera upp den med lite chilipeppar och servera gärna några kryddiga tillbehör till
Jag gjorde den efter ett recept ifrån Authentic Mexican och jag är väldigt nöjd med resultatet. Mexikansk chorizo är oftast färsk till skillnad mot spansk chorizo som oftast är lufttorkad
Vi vill ha en tunn och spröd pizza, som man kan äta med fingrarna, utan bestick. Lägg nu pizzabotten på bakplåtspapper och fördela riven ost på botten, lite tunt skivad chorizo, skivad pepperoni, små tomatklyftor och små klyftor från rödlök
Ta av från värmen och mixa soppan någorlunda slät med stavmixer eller annan mixer. Häll tillbaka i kastrull, värm och smaka av med limesaft och fisksås
flingsalt, några varv med pepparkvarnen. I med majsen i en kastrull, vattnet och hönsbuljongtärningen. Rör ner creme fraiche och smaka av med tacokrydda
Då har vi kommit till vår andra Tapas-rätt som är en variant med karameliserad Chroizo-korv. Lägg ner skalade vitlökslyftor som du krossat lite lätt med handen eller en kniv
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.