Jag gjorde Lasagne häromdagen, så gott. Recept på den Glutenfria Färskpastadegen finns HÄR. Jag kavlade helt enkelt ut degen och skar ut lasagneplattor som jag sedan lade i en ugnsform varvat med en tomatsås
Kakan - som både är glutenfri och helt mjölkfri - är chokladstinn, mörk och i mitt tycke sagolikt god, och serverad med färska eller frusna/tinade hallon och grädde smaksatt med hallonflorsocker når den rent av himmelska höjder
Jag ska vara ärlig och säga, att jag först hade tänkt göra quinoa-brownies, men då min form var alldeles för stor (alternativ, jag hade för lite smet - det beror på hur man ser på det) så blev slutresultatet tunnare än jag vill att brownies ska vara
Strö över lite flingsalt och grädda mitt i ugnen i 6-10 minuter. Om du vill ha den lita kladdig så rekommenderar jag 7 minuter och helt gräddad i 9-10 minuter. Smash-snittar + orienteringTwixrutor 55 g margarin eller smör. 6-10 minuter. 9-10 minuter
Fyll springformen och grädda mitt i ugnen på 160 grader i 12-15 min. Jag fick önskemål om att baka något glutenfritt så jag googlade upp Roy Fares recept, och jag vart positivt överraskad
Kanske att jag även köpt mig ett par Please-jeans. ca 2-3 rutor 70% mörk choklad. Klicka ut på en plåt med bakplåtspapper och grädda i mitten av ugnen på 175 grader i ca 8-10 minuter. ca 2-3 rutor 70% mörk choklad
Glutenfri mandel - och chokladkaka. När min dubbelhaka Anne-Lie och vår väninna Razzy gick på glaskurs hos mig förra helgen hade jag bakat en glutenfri choklad- och mandelkaka enligt James Mortons recept
Grädda sedan ytterligare 10-15 min. I mina yngre dagar var pizza ofta på middagsmenyn men nu för tiden köper jag kanske pizza 1 gång om året, och då oftast på nyårsdagen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.