Pressa i vitlöken och fräs alltihop i olivolja+ margarin/smör tills köttet är genomstekt. . Innan vi åkte iväg så passade jag på att förbereda en del inlägg till er med lite goda recept så det inte blir helt tomt här på bloggen mellan mina reseinlägg
Lägg svamp, purjolök och bacon i botten på en ugnsfast form, sedan köttet. Det blev ingen trädgårdsdag för mig igår Kylig vind och mulet, så det fanns verkligen ingen lust alls att gå ut och kratta i landen
Lägg grönsakerna i grytan och blanda med köttet. Lövbiffsgryta. 4 port. 2 tsk margarin400 g lövbiff12 hela färska chaminjoner1 liten gul lök1 tsk paprikapulver1 msk vetemjöl1 dl kycklingbuljong4 msk tomatpurésalt och peppar2 dl gräddfilSmält matfettet i en stekpanna
Jag skulle få långväga besök och ville servera något gott till middag. Efter lite funderingar och vånda så beslöt jag mig för att bjuda på en fläskfile gryta
Lägg det strimlade köttet i en bunke med soja, kalvfond och vitlök. Fördela kött och marinad ovanpå. Häll såsen över köttet och fördela resterande grönsaker ovanpå
Jag använder nästan alltid fläskytterfilé istället för fläskfilé för jag tycker det blir lite mer kött att jobba med än vad det är med fläskfilé som man oftast får ta bort halva ungefär
Jag upplevde det som köttigare, med mindre fett som släppte vid stekning. Jag använde fläskytterfilé igen, ett kött som passar jättebra just här eftersom grytan ska puttra en stund