Har man möjlighet att köpa färskt kött över disk på en gård ska man ju absolut ta den. Här i trakten har vi flera sådana ställen, bland annat Limmareds säteri där det finns mycket gott att välja på
Om mina bröd i vanliga fall står inne i runt 30 minuter så behöver de här bamsarna närmare 50 minuter för att bli färdiga, och med den lite längre tiden får brödet mer av den goda skorpan
Pajdeg. Mät upp mjöl, skär kylskåpskallt matfett 5 - 6 bitar och lägg tillsammans med mjölet. Finfördela fettet med fingrarna till en smidig massa och lägg i vatten
Bilden är lånad. När mamma levde så gjorde hon dessa piroger någon gång då och då, vi älskade dem. Recept hade hon fått av sin mamma som också var finska
Så kommer vi till maten som ska inmundigas i all denna österrikiska rekvisita. Wienersscnitzel och apfelstrudel är något jag verkligen förknippar med Österrike
För ett tag sen fyllde vår son år och jag bjöd på lite italienskt. Vi hade pastasallad med pesto, tomat-och mozzarellasallad, parmaskinka, salami, pizzabullar och denna paj