Mina favoriter

Mina favoriter

  • 12 Recept
Mina favoriter
BROCCOLI OCH ÄDELOSTPAJ

BROCCOLI OCH ÄDELOSTPAJ

Oj vad många år sen jag åt broccoli och ädelostpaj, det är ju så gott. Paj överhuvudtaget är gott oavsett om det är matpajer eller söta pajer
Rosendals morotskaka

Rosendals morotskaka

Vispa olja och socker tills det blir vitt, blanda ner riven morot och sedan äggen ett i taget. Blanda de torra ingredienserna, rör ner ismeten
Herrgårdstårta

Herrgårdstårta

Det finns 2 tårtor som sambon tokgillar den ena är Budapestrulle och den andra är just denna tårta, Herrgårdstårta eller Glömmingetårta, Herrgårdstårta, Marängtårta, Margaretatårta och Brittatårta som den också kallas för
Mammas marängtårta i långpanna

Mammas marängtårta i långpanna

Idag är ingen vanlig dag för det är Lars födelsedag. ) Så dagen till ära har vi ju såklart firat med tårta, för vad är en födelsedag utan tårta
Getostpaj med tomat och paprika

Getostpaj med tomat och paprika

På påskafton dukade vi upp en buffé med ett antal rätter som alla smakade utmärkt. Även om påsken är förbi funkar en del av rätterna utmärkt som till exempel picknickmat

Solöga

Finhacka ansjovisen. Lägg den i en ring i mitten på en assiett. Fördela kapris, rödbetor och lök i små högar eller ringar på assietten
Majrova på hasselbacksvis

Majrova på hasselbacksvis

För ett tag sedan fick jag inspiration till ett nytt tillbehör med majrova som huvudingrediens som jag sedan dess varit nyfiken på att testa
Rogan Josh, indisk lammgryta

Rogan Josh, indisk lammgryta

En annan favorit från den indiska 80-talskokboken ”Indisk mat” av Madhur Jaffrey. Naanbröd och kål som i Gujarat passar finfint till

Porterbräserad rådjursstek

Putsa steken fri från ytliga hinnor. Skala och skär löken i mindre bitar, krossa enbär och vitpeppar grovt
Ankbröst med balsamsky och färska fikon

Ankbröst med balsamsky och färska fikon

Sätt ugnen på 150 grader. Skär några snitt med en kniv i fettkappan på ankbrösten. Salta och peppra. Bryn ankan i en torr het stekpanna, börja med fettkappan nedåt, ca 4 minuter på fettsidan och 2 minuter på andra sidan