Meat-free Monday igen och vegetariskt blir ju mer och mer populärt överallt. Det vill jag visa med denna superenkla – och så goda – vegetariska vardagsrätt som tar ca 15 minuter från start tills det är klart
Vi försöker äta mer vegetariskt hemma, och igår lagade jag linsbiffar som blev mkt smarriga. Vi försöker äta mer vegetariskt hemma, och igår lagade jag linsbiffar som blev mkt smarriga
Den här lilla rätten passar perfekt som förrätt - eller en lättare lunch. Annars så lämnar smakerna en bra fräschör i munnen inför nästa rätt och så blir man inte för mätt - och det är ju bra egenskaper för en förrätt
På nyårsafton vill man helt klart äta något gott, gärna till förrätt, huvudrätt och efterrätt. Hursomhelst så provade jag ett nytt recept till förrätt på nyårsafton och tack och lov så föll det väl ut
Det handlar om vegetariska halloumi- och morotsbiffar med jasminris och vitlökssås. Vi äter sällan vegetariskt, mer tvärtom - bara kötträtter, men dessa kommer göras om
En vegetariskt bolognese där jag ersatt köttet med röda linser. 4 portioner vegetarisk bolognese med linser. Relaterade 4 portioner vegetarisk bolognese med linser
Här kommer några förslag på förrätter till nyårs. Dillpannacotta med räkspett3 gelatinblad1 ½ dl vispgrädde½ finhackad rödlök3-4 msk hackad dill1 ½ dl gräddfil2 ½ dl kesella1 msk citronsaftsaltvitpepparGarnering
Så här gör du. 40 minuter. Sätt ugnen på 200 grader (eller enligt angivelser på lasagnepaketet). Hetta upp 2 msk olivolja i en stor kastrull och fräs lök och vitlök i några minuter
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.