Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Smält smöret och blanda ner havregrynen, låt svälla en stund. Skala och skiva äpplena och blanda dem med kanel och strösocker, låt ligga och marinera en stund
Låna gärna mina recept till din blogg men tala gärna om att du hittat receptet här genom att länka tillbaka (har jag lånat receptet har jag länkat i inlägget)
En riktigt god paella är en härlig matupplevelse – särskilt om man har förmånen att njuta den precis vid Medelhavets strand med vågorna kluckandes intill
Nu vänner ska jag berätta för er hur man griljerar en julskinka. Det är många som har frågat oss om tips, och därför kände vi att det var läge för ett inlägg om detta
  Foto. Mia 4 port 300 g kycklingfilé 1 pkt strimlad skinka (Pärsons 180g) 1 tsk flytande margarin 2 1/2 dl matlagningsgrädde 15% 1/2 dl chilisås 2 tsk curry salt & svartpeppar 10 st små champinjoner 2 bananer 20 g jordnötter Tillbehör
Åt Flygande Jakob till middag efter jobbet idag. Har lagt upp receptet förut, fast snäppet annorlunda tillagat, men det är så sjukt gott så ni får det igen
Putsa filén fri från ev hinnor och senor. Bryn oxfilén runt om i fettet tills den fått en fin stekyta. Lägg över den i en ugnsform och vik ihop den tunnaste delen så att filén blir så jämntjock som möjligt
HjortstekRecept för ca 5 personer1 Hjortstek2 dl soja½ msk timjan½ msk flingsaltBlanda sojan, saltet och timjan i en påse och lägg i hjortsteken och massera in marinaden i köttet
Rosmarinbombarderad hjortstek med potatiskaka, svampsallad och rödvinsskyviltkött (t ex hjort)färsk rosmarinbacon (gärna från Bondens i Hötorgshallen)potatisparmesanäggulasalt och pepparblandad svamp (t ex shitaki, gula kantareller och champinjoner)skärbönorrödvinssky (vin och god köttbuljong)Rulla ut baconet på en skärbräda och lägg på många späda kvistar av rosmarin