Chutney med sting. En riktigt mörk och regnig dag passade fint till lite roligt kökspyssel. Det blev en chutney på några askar plommoncocktailtomater, med fräsch syra från citron och hetta från chili
Dela humrarna, ta ur köttet och skär det i bitar. Dela tomaterna i halvor. Blanda hummerköttet med tomat, smör-&rapsolja, dragon, stenbitsrom och 1 dl ost
I dessa midsommartider så är ju sillen såklart viktig och även om vi köper det mesta av sillen vi äter så tycker jag det är kul att göra en eller två burkar själv
Så blev det julafton. Detta år var det Anders familj som skulle komma, de flesta till lunch. Istället för att dra fram alla delar av julbordet till både lunch om middag hade Anders och jag klurat ut att vi enbart skulle servera sill- och laxbordet till lunch och alla julens läckerheter på kvällen
Jo då, det finns minsann de som redan tjuvstartat med sillinläggningarna. Håkan tillhör gruppen av tjuvstartare, redan i förra veckan blev det inlagd stekt sill som snabbt följdes av hans favoritinläggning
Börja med frikadellerna. Blanda färs med oregano och lite salt, forma till små köttbullar. Lägg på ett fat och låt vila 30 minuter, vilan gör att de håller ihop fint vid tillagningen