En av favoriterna på gårdagens temadag med franska bakverk blev den franska chokladtårtan. Receptet kommer ursprungligen från Leila, men vi ändrat lite samt lagt till en tryffelglasyr som gjorde tårtan otroligt blank och vacker och såklart väldigt god
Receptet på den här pajen kommer från boken a piece of cake. De var riktigt smarrigt med hallonmarängen, men kanske aningens mycket, det hade räckt med hälften tycker jag, men för utseendets skull så är det ju fint med mycket
"Asiatisk mat" är egentligen en ganska dålig kategorisering. Men begreppet omfattar matkulturer som ändå har gemensamt att de vare sig snålar med grönsaker eller smaksättare
Inspirationen till dagens middag kommer från ett recept i Fredrik Pauluns bok "Pauluns GI-månad". Rätten heter Asiatisk quinoapanna och eftersom jag använde bulgur istället för quinoa får den väl kallas Asiatisk bulgurpanna här
Tillaga nudlarna enligt anvisning på förpackningen. Häll lite olja i en wok eller stekpanna. Lägg i pressad vitlök, uppvispat ägg och krydda med ingefära
Det är ju ingen vidare bild precis men måste varmt rekomendera denna thailänsk inspirerande måltid. Mannens kommentar "smakar som på restaurang", det tar jag som ett mycket gott betyg
Vi älskar asiatisk mat här hemma, som ni vet (ni som följt bloggen sen start). jag provar ofta olika smakkombinationer, såser, grönsaker, rissorter och nudlar
Finhacka persiljan och riv vitlöken. Blanda alla ingredienserna till biffar i en stor skål (ej fetan). Forma till lagom stora biffar, tryck en grop med tummen och lägg dit en bit fetaost baka sedan in den i biffen och stek i stekpanna så de får fin färg på bägge sidorna
. Grekiska köttbullar, eller keftedes, är en ny favorit hemma vid vårt middagsbord. Numera gör jag alltid dubbel sats och fryser ett gäng för att ha till matlådor och annat, för de har en snabb åtgång