Här kommer en riktigt ljuvlig cheesecakemed mascarpone och vitchoklad, toppad med ett lager kola. Stäng då av värmen men låt cheesecaken stå kvar i ugnen med luckan lite på glänt tills ugnen har svalnat
Mörk chokladbottenmedvitchoklad, lime och mascarponekräm toppad med tryfflar och hallon. Ibland får jag ett sådant omåttligt begär efter choklad, ni vet något riktigt mastigt och sött bakverk fullt med ljuvlig choklad
Smält chokladen i en skål över vattenbad. 100 g vitchoklad. Vispa med elvisp ihop färskost, 1,5 dl socker och äggen så det blir slätt. Vispa ihop choklad, creme fraîche och 0,5 dl socker
Cheesecakefyllning. Lägg några klickar kräm uppe på och marmorera sedan med baksidan av en slickepott. Smält vitchoklad försiktigt i mikron eller över ett vattenbad
Häll blandningen i bunken medcheesecakesmeten och blanda väl. Tryck ut blandningen över botten i en springform, gärna hjärtformad, med bakplåtspapper i botten
Toppa medvitchokladkräm. Garnera med den flisade chokladen och hackade jordnötter. Bryt kexen i mindre bitar och lägg dem i matberedare monterad med en kniv
Vänd sedan ner den vitachokladen i smeten. 1125 gram vitchoklad. Häll ner i en form med löstagbar kant och låt vila cirka 30 minter i kylen. 1Smält under tiden chokladen och låt svalna något. 1Ta ut cheesecaken och dekorera med färska hallon
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.