En jättemustig och god Turkisk gryta fast medfläskkött, receptet kommer från Annamarias matblogg. De verkar ha haft en riktigt rolig dag, önskar jag varit med
Servera omedelbart, överströdd med den strimlade norin. 1 msk solrosolja150 g fläskfilé, skuren i små stavar5 salladslökar, skurna i mindre bitar1 medelstor morot, skalad och skuren i tunna stavar200 g kinakål, finskuren500 g äggnudlar2 msk vatten2 msk japansk sojasås1 msk Worcestershire sås1 msk saké2 tsk strösocker2 ½ dl böngroddar1 ark nori, skuren i tunna strimlor1. 1 medelstor morot
Årets första julgodis blev denna goda chokladfudge medturkiskpeppar. Så om ni gillar den, ja då kommer ni även gilla denna chokladfudge medturkiskpeppar
Mortla den turkiskapepparn (spara lite till garnering) och blanda i chokladsmeten. Strö över lite turkiskpepparkross över formarna eller rulla de runda tryfflarna i krosset, men då kan det krävas lite mer av krosset
Gjorde urgoda små chokladdoppade bollar med lakritssmak. Värm upp smöret så att allt är helt smält och puttrar ganska mycket, rör sen direkt ihop smöret med sockret så att det smälter samman
Blanda de torra ingredienserna och rör ner i smeten tillsammans med smöret. Häll smeten i en smord och bröad form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter
Krossa hela påsen medturkiskpeppar, jag gjorde det med hjälp av kaveln, lätt de ligga kvar i den oöppnade påsen, la dubbla fryspåsar runt innan jag bankade på dom
Pricken över iet blir smaksättningen med krossad turkiskpeppar. se Jag gjorde den i rosformade muffinsformar av silikon och dekorerade med lite hallon och krossade turkiskapeppar
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.