Ikväll är det dax för 4. e deltävlingen av melodifestivalen och jag kommer att titta även ikväll. Men innan dess ska det ätas och kvällens rätt blev fläskfilé i krämig vitlökssås, pasta och en sallad till
Hoppas att ni alla har haft en bra julhelg. För min del har det varit en mycket bra helg med massa god mat och julklappar ♥ dock kändes den lite för kort
Jag återkommer gärna till fläskfilé när jag vill göra något festligt men ändå enkelt. Det är tacksamt att tillaga i ugn eller låta puttra i en gryta med en massa gott
Så - sista blogginlägget i MAX blog award och det firas med en helyllesvensk middag i form av helstekt fläskfilé, potatisgratäng (bakad i mikron) och en pepparsås
Österländsk köttgryta4 portionerca 500 g fläskkött, färskt benfritt av bog eller skinka2 gula lökar, hackade1 morot, skivad1 purjolök, strimladmargarin att steka i1½ tsk curry2 dl vatten + 1 kalvbuljongtärning2 msk soja, äkta½ msk vinäger1 tsk paprikapulver1 krm ingefära1 vitlöksklyfta, pressad1 banan i skivor1 äpple i tärningar2 dl minifraicheljus maizenaredningev salt, peppar (tyckte inte jag behövdes. ca 500 g fläskkött, färskt benfritt av bog eller skinka
Det går såklart lika bra att göra på annat fläskkött som t. Kom på att jag måste skynda mig och skriva ner receptet på den här grytan medans jag kommer ihåg hur jag gjorde
500 g fläskkött , typ skinkstek i små grytbitar. 500 g fläskkött , typ skinkstek i små grytbitar. Detta är en köttgryta som Tommys lillebror Pelle har bjudit oss på för länge sedan, och den har blivit en klassiker för oss när vi vill förbereda, och gärna tillagar vi den dagen innan, ju godare blir den
300g fläskkött i tunna skivor400g turkisk peppar. 300g fläskkött. Jag hade en halv fläskfilé över från i torsdags så jag använde den till att göra en Nongjia chao rou, en väldigt vanlig Hunanesisk husmansrätt