Nu i helgen bjöd vi hem kära vänner på lite smårätter och vin. Vi gjorde flera rätter som kommer i senare inlägg, men en av mina favoriter var heta tigerräkor som vi hittade ett recept på från Nigella Lawson
Nyårsafton firades kungligt i vårt hem igår eftersom det dessutom råkar vara vår 2-årsdag. En trerätters middag blev det i vanlig ordning och i början var det tänkt att vi skulle köra samma meny som förra året, men jag ändrade mig för någon vecka sedan
Omelett med dillstuvning och räkor. Jag och Algot startade dagen med att åka och shoppa lite kläder till honom och sedan veckohandlade vi, så nu är kylskåpet fullt med mat igen
Skala räkorna och dela eventuellt varje räka i två bitar. Ställ åt sidan. Dela chilin längs med, skrapa ut och släng bort kärnorna, strimla chilin tunt på längden och hacka de långa strimlorna fint
Jag vill helst ha ekologiska räkor med skal och huvud kvar. Idag trodde jag att jag hade köpt räkor med skal fast utan huvuden men när jag tinade dem märkte jag att de var helt skalade
Det blev lite av en variant på 3 små rätter i Söndags. Besökte en spännande asiatisk butik i veckan och kom ut med en påse räkor, vårlök, koriander och lite röd curry
Heta räkorFör 4 pers2 paprikor, gul och röd1 purjolök2 vitlöksklyftor0,5 röd chilipeppar styrka 52-3 msk chilisås eller tomatpuré2 dl matlagningsgrädde eller mjölk om du vill 1 dl vatten1 kg räkor med skalSkiva purjon och hacka paprikorna
Vi besökte ICA Maxi i Haninge och hittade något som vi har letat efter ett tag - Panko ströbröd vilket är "Japanese style bread crumb" som på svenska blir kort och gott Japanskt ströbröd
Lagom. En gnutta eller en klutt. Ett väldigt detaljerat recept. Haha. Då kan det bli lite hur som helst, men ingenting blir ju ändå aldrig som man har tänkt sig här i livet
Igår gjorde vi en räkpasta som var otroligt lättlagad. Jag hade en låda kvar ifrån Ridderheims "Pasta amore" koncept som innehåll toscanska grillade grönsaker så den åkte med i räksåsen