FIsk

FIsk

  • 13 Recept
Fisk i ugn med smak av bacon, parmesan och gräslök

Fisk i ugn med smak av bacon, parmesan och gräslök

Ibland serverar jag en LCHF-variant där jag byter potatismoset mot blomkålsmos, men idag fick barnen brinnande kärlek enligt dansk modell med mycket kolhydrater medan maken och jag åt en återkommande god och enkel fiskrätt med smak av bacon, parmesan och gräslök
Torsk i ugn med parmesan och grädde

Torsk i ugn med parmesan och grädde

Fisk + grädde + parmesan. Skär fisken i mindre bitar och lägg i en liten ugnsform, dvs så fisken precis täcker botten
Varmrökt laxpaj

Varmrökt laxpaj

Sätt ugnen på 225 grader. Hacka samman mjöl och smör till en grynig massa, tillsätt vattnet och arbeta ihop till en deg
Ugnskokt färsk torsk med äggsås

Ugnskokt färsk torsk med äggsås

Uj uj det här är en riktigt klassiker. 1 kg färska torskfileér. 1 lime. salt och vitpeppar. lite tryffelolja att ringla över firren
Torskrygg med äggsås ala Per Morberg

Torskrygg med äggsås ala Per Morberg

Låt fisken ligga och "rimma" i en timma innan tillagning. När vattnet stormkokar, lägg ner fisken, sätt på ett lock och dra av från plattan
FISK I UGN (GLUTENFRI)

FISK I UGN (GLUTENFRI)

I dag så blev det den enklaste fisk i ugn du kan tänka dej,. jag använde en billig billig fryst fisk, och det smakade jätte gott
Parmesanpanerade fiskrullader med citronpasta

Parmesanpanerade fiskrullader med citronpasta

Doppa fisken i olivoljan på bägge sidor, sedan i ströbrödsblandningen. Jag valde att ta havregrädde istället för vanlig grädde och det gick alldeles utmärktParmesanpanerade fiskrullader, 4 portioner600 g (ca 2 st ganska stora) Pangasiusfiléerolivolja50 g parmesan, riven1 dl persilja, hackad2-3 dl ströbrödSätt ugnen på 200°. Lägg rullarna tätt i en liten oljad långpanna och stek 20-25 min eller tills fisken är genomstekt och paneringen fått lite färg
Fiskrätt

Fiskrätt

Skölj fiskfiléerna, lägg dom omlott i en ugnssäker form. Blanda crème fraiche och grädden med de övriga ingredienserna, häll det över fisken och strö på riven ost
Cornflakespanerad Pangasiusfilé

Cornflakespanerad Pangasiusfilé

Fisk är gott & hälsosamt. Pangasius (Hajmal, sjötunga) är en mild, mjuk och ljus fisk, om det är en bra fisk så luktar den inte ens fisk, är inte så smakrik i sig så jag gillar inte att enbart steka fisken
Vietnamesisk sjötunga - Pangasiusfilé

Vietnamesisk sjötunga - Pangasiusfilé

Ja så här blev den. Min torsk-ersättare. Hajmalsfilé eller Pangasius som den så fint heter. Kocken informerade mig om att den också brukar kallas vietnamesisk sjötunga
Pangasiusfilé med kräfttäcke och pinjenötter

Pangasiusfilé med kräfttäcke och pinjenötter

Salta fisken lätt runt om. Fördela kräftröran över fisken. Baka fisken mitt i ugnen ca 15 minuter. Sås. Häll vatten, grädde och hummerfond i en kastrull, smula i buljongtärningen, koka upp, red av med maizena och smaka av med peppar