Ibland serverar jag en LCHF-variant där jag byter potatismoset mot blomkålsmos, men idag fick barnen brinnande kärlek enligt dansk modell med mycket kolhydrater medan maken och jag åt en återkommande god och enkel fiskrätt med smak av bacon, parmesan och gräslök
Doppa fisken i olivoljan på bägge sidor, sedan i ströbrödsblandningen. Jag valde att ta havregrädde istället för vanlig grädde och det gick alldeles utmärktParmesanpanerade fiskrullader, 4 portioner600 g (ca 2 st ganska stora) Pangasiusfiléerolivolja50 g parmesan, riven1 dl persilja, hackad2-3 dl ströbrödSätt ugnen på 200°. Lägg rullarna tätt i en liten oljad långpanna och stek 20-25 min eller tills fisken är genomstekt och paneringen fått lite färg
Skölj fiskfiléerna, lägg dom omlott i en ugnssäker form. Blanda crème fraiche och grädden med de övriga ingredienserna, häll det över fisken och strö på riven ost
Fisk är gott & hälsosamt. Pangasius (Hajmal, sjötunga) är en mild, mjuk och ljus fisk, om det är en bra fisk så luktar den inte ens fisk, är inte så smakrik i sig så jag gillar inte att enbart steka fisken
Ja så här blev den. Min torsk-ersättare. Hajmalsfilé eller Pangasius som den så fint heter. Kocken informerade mig om att den också brukar kallas vietnamesisk sjötunga
Salta fisken lätt runt om. Fördela kräftröran över fisken. Baka fisken mitt i ugnen ca 15 minuter. Sås. Häll vatten, grädde och hummerfond i en kastrull, smula i buljongtärningen, koka upp, red av med maizena och smaka av med peppar