Till laxen brukar jag ofta göra denna otroligt enkla, men ack så goda, citronsås. 1 ekologisk citron4 dl vispgrädde 1/2 msk fisk/skaldjursfond eller 1/2 fiskbuljongtärning 1 äggula Riv skalet från en ekologisk citron och blanda med grädden i en kastrull
Vispa ihop crème fraiche, chilisås, stenbitsrom och kryddor. Finhacka rödlöken och tillsätt den. Låt stå kallt ett tag för bästa smaken, om tid finns gör dagen före för bästa smak
Sås med smak av sommar. Sp här i Midsommartider brukar det bli en hel del av både rökt fisk och kött. Som ett gott tillbehör till dem kommer här en av mina Favoriter i Repris
4st 100g Laxbitar4msk Flytande smörHavssalt och vitpeppar från kvarnDill och citronsås. Nu börjar det bli lite svårt att laga mat hemma med knappt något kök kvar
Den här bakelsen är en liten utvecklingen sen midsommaraftons Skagentårta för den som minns. Nu adderar vi till lite gravad lax och bröd och vips har vi skapat oss en bakelse istället för en tårta
På midsommar åt vi lax, pepparlax för att vara mer specifik. Ofta rör vi ihop en egen hjortronsås som vi serverar till laxen eftersom smakerna passar så bra ihop
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.