Veckans vego får bli en riktigt god paj med härlig grönska ochmed både grönkål och brysselkål. Smaksättning av blåmögelost, lite knapriga pistaschkärnor på toppen för den som tål det, en sallad därtill, och du har en riktig hälsomiddag
Koka spaghettin i enlighet med anvisningarna på förpackningen. Lägg sedan blomkålsbuketterna på en plåt och ugnsstek dem tills de får en gyllenbrun färg
salt och vitpeppar. Ett blomkålshuvud350 gr kasslerGratängsås. 2 msk smör4 msk glutenfri mjölmix5 dl mjölk2 dl riven ost2 äggulorsalt och vitpepparGör så här. Dela blomkålen i buketter, skölj och koka i lättsaltat vatteni ca 4 minuter, häll av i ett durkslag och låt det stå och rinna avTärna kasslern i mindre bitarSmörj en ungsfast formGratängsås. Smält smöret i en kastrull på svag värmeLyft kastrullen från värmenRör i mjölmixen och all mjölk och ställ tillbaks kastrullen på värmenKoka såsen under omrörning 3-5 minuterTa kastrullen från värmen och tillsätt osten(spara lite att lägga överst på gratängen)låt osten smälta nedRör ut äggulorna med lite mjölkVispa ner det i såsen och låt den hastigt sjuda uppTa av från värmen och smaksätt med salt och pepparLägg den avrunna blomkålen i den smorda formenLägg sedan på kasslernHäll gratängsåsen över Toppa med den resterande rivna ostenGratinera i 250 grader tills gratängen harfått fin färg, jag serverade min gratängmed kokta morötterDenna mjölmix använde jag till gratängsåsenSMAKLIG MÅLTID 350 gr kassler. 4 msk glutenfri mjölmix
Jag börjar med en härlig vegopaj. Och just för att det är Vänliga Veckan tänkte jag frångå min nya giv med varannandagsinlägg och i stället bjuda er på nya inlägg VARJE dag hela veckan
Bara det senaste halvåret har en mängd olika sorters glutenfrioch vetefri pasta kommit ut på marknaden med bra näringsinnehåll, bra GI-värde och “ren” innehållslista
Blanda ut jästen i vattnet tillsammans med olja och honung. Vispa med en gång (utan att vänta) hastigt ihop med en ballongvisp eller slev till en jämn smet
Funkar lika bra till tex frukosten med smör eller färskost och toppat med något gott och mättande pålägg som ägg, skinka, avokado, till mellanmål med mättande pålägg eller varför inte jordnötssmör och bananskivor, smulat över lunchsalladen för extra crunch, på ostbrickan eller som snacks istället för chips
Men idag blir det ett riktigt gott glutenfritt matbröd. Kika in i morgon, så lovar jag att det blir en utlottning med lite smått och gott matnyttigt som jag plockat ihop och som kan användas i matlagningen
Ännu en natt med raggisar och långkallingar. Igår när jag dristade mig ut på en promenad höll jag på att frysa näsan av mig trots att jag var inpälsad som en annan eskimå i nyinköpt lurvmössa med öronlappar
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.