Rör ut saffranet i det heta vattnet och tillsätt det tillsammans med salt och honung i degen. -), fast nu var det inte lussekatter utan ett matbröd med
När det går fort och det är mjukt och luftigt då har man kommit långt med sitt bröd. I detta brödet har jag valt att tillsätta honung istället för socker och det ger en perfekt sötma men som är lite nyttigare
Så det här med hasselbackspotatis var något nytt för mig. Honung och senapsglaserad kyckling. Ta ut och servera med en tomatsallad och en sås på kesella och pressad vitlök
Guacamole med dill. Marinad till grillad lax med vitlök. Grillade blåmusslor med vitlök och chili. Marinad till fläskkarré med rosépeppar, koriander och vitlök
Att baka drömmar med saffran spädde bara på saffrans begäret och kanelisarna gjorde nog sitt till. nu har jag bakat lite saffransbröd, bullar och även en del släta saffransbullar
Pensla med äggvita. Smula jästen i en bunke och rör ut med mjölken som värmts med saffranet till 37°. Smörj en liten långpanna med måtten 20x30 cm och täck bottnen med bakplåtspapper
Ringla flytande honung över bären. Honung/lime/marinerade jordgubbar* 1 l färska jordgubbar 2 msk flytande honung 1 st lime, rivet skal ½ lime, (pressad saft) Gör så här. Läs även andra bloggares åsikter om Jordgubbar , Marinerade jordgubbar , Honung/limemarinad 1 l färska jordgubbar. 2 msk flytande honung
Fläsklägg kommer tillbaka mer och mer på både restauranger och matborden hemma, förr i tiden var det en klassiker med fläsklägg och rotmos men då jag inte gillar rotmos men älskar fläsklägg så har jag testat att äta fläsklägget på många olika vis
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.