Blötlägg gelantinbladen i lite kallt vatten. Häll grädden och mjölken i en kastrull. Dela vaniljstången och skrapa ner kärnorna i gräddmjölken tillsammans med sockret
Kött. Marinera gärna köttet innan i örter men i detta fallet är det en helt neutral entrecote biff. Stek köttet i panna med smör tills du får fin färg på den
Rensa och dela kantarellerna i mindre bitar. Bryn smöret lätt på medelvärme i en kastrull. Lägg i svampen och rör om, låt puttra till all vätska kokat in och de börjar knäppa
Igår lagade jag en god och lyxig middag. Jag försökte matcha ett väldigt dyrt vin, som O egentligen hade tänkt ge till sin bror i present men ångrade sig och gav honom något istället
Vi gillar sås av "sky"-typ, gärna med rödvin. Så när vi firade Fröken Linda nyligen gjorde vi en fantastiskt god variant med citron- och rosmarin som vi åt med en bit grillad (i panna) entrecôte och vitlöksrostad potatis