Maränger

Maränger

  • 12 Recept
Chokladmaränger med Nutella och sommarbär

Chokladmaränger med Nutella och sommarbär

Spritsa lite Nutella ovanpå de svalnade marängerna. Skeda ut ungefär 15 maränger på bakplåtspappersklädd plåt och stryk ut en liten fördjupning i varje med en tesked. Baka i ca 1,5 timme eller tills marängerna är helt torra på undersidan
Pyttesmå maränger

Pyttesmå maränger

För att göra så här små maränger har jag använt mig av min rosa Lékué Decomax. Jag valde den minsta av ”stjärntyllarna” till marängerna
Jul-maränger

Jul-maränger

Maränger. 100 g äggvitor. 200 g strösocker. Röd pastafärg. Pepparmyntolja 4-5 droppar eller efter smak. Blanda äggvitorna med sockret och ställ över vattenbad
Äggulamaränger

Äggulamaränger

Rör äggulor och vatten. Tillsätt florsocker, vispa kraftigt och länge (ca 15 min till massan blir tjock, ljus och porös
Chokladmaränger med daimgrädde

Chokladmaränger med daimgrädde

Marängerna ska fortfarande vara lite sega invändigt och bara ha lite färg. Vispa äggvitorna hårt och tillsätt florsockret under fortsatt vispning
Chokladmaränger

Chokladmaränger

Minimaränger - små, spröda och söta, smaksatta med choklad är de det perfekta tillbehöret till sommarens glass och andra desserter
Franska maränger

Franska maränger

Vill till först varna för att dessa maränger är beroendeframkallande. Franska maränger vispas i vattenbad och får därför en blankare yta, med en seg mitt
Rosa Polkagrismaränger

Rosa Polkagrismaränger

Hade lite äggvitor över i kylen och blev sugen på att baka lite maränger, den här gången blev det med smak av polkagrisar, själva grundreceptet på  maräng kommer från Leila Lindholms bok  A Piece of cake
Schweiziska chokladmaränger

Schweiziska chokladmaränger

Rör runt ett varv med slickepott, men ej mer för då blir marängerna mer bruna än chokladstrimmiga. Jag brukar peta lite med fingret på dem och känna så de är fasta som maränger ska vara
sega chokladmaränger

sega chokladmaränger

Grädda dem i ugnen i 45-55 minuter, marängerna ska vara sega lite i mitten. 1. Sätt ugnen på 130 grader, varmluft eller 150 grader med vanlig ugn
Spökmaränger, halloween cupcakes och vinnare

Spökmaränger, halloween cupcakes och vinnare

Att göra spökmaränger måste vara en av det mest enklaste att göra till halloween. Spökmaränger. Låt spökena svalna, smält sen lite mörk choklad och måla ögon på spökmarängerna