Men nu går jag som lärling på ett konditori och fick baka där för första gången och döm om min förvåning när de smakade helt underbart, de var lagom mjuka, porösa ochmed en god fyllning avjordgubbaroch pistage och då bestämde jag mig för att baka Macarons hemma
Det här är en lite friskare biskvi medsmakav citron ochvitchoklad, i miniformat. Ta ut biskvierna när de är helt frysta och doppa sidan med smörkräm i den smälta chokladen
Vänd i marängen i mandelblandningen och blanda försiktigt ihop till en jämn smet med en slickepott. Dra av bakplåtspappret från plåten och låt macaronsen stå och svalna
Och tillsammans medjordgubbssmak, no words needed. Barnens favorit. Här kommer recept på en supergod glasstårta som passar som dessert efter en god middag, till fikat, födelsedagen, midsommar
”Man tager vad man hafver” brukar fungera ganska bra för att stimulera kreativiteten. De bästa smakkombinationernaoch recepten skapas ofta under antingen tidspress eller med ett begränsat utbud av varor
Saftig och luftig mjuk pepparkaka medsmakavchoklad. Är det något jag aldrig kan göra mig avmed så är det just tidningar, när man bläddrar i gamla tidningar tittar man med helt andra ögon och hittar oftast något som man bara bläddrade förbi förra gången, smaken ändras och det är så fascinerande
Av förklarliga skäl släpade jag inte med mig glassmaskinen till landet. Under årens lopp har jag smakat en hel del hemlagad glass som inte frysts i glassmaskin, och jag har i ärlighetens namn inte varit särskilt imponerad av det jag ätit
“Man tager vad man hafver” brukar fungera ganska bra för att stimulera kreativiteten. De bästa smakkombinationernaoch recepten skapas ofta under antingen tidspress eller med ett begränsat utbud av varor
Dottern och jag var och hämtade ut paket och handlade lite förut och då sprang vi på de nya smakerna som kommit från Loka så de var man ju tvungen att handla med
Rör därefter smeten blank med en träslev och täck över. med plastfolie. Receptet kommer från boken Lyxlagat sött & gott av Frederik Zäll och Daniel Roos
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.