Plocka och skölj bären. Lägg dem i en syltgryta och sätt på värmen. Häll på precis så mycket vatten att de inte bränner vid innan de ger ifrån sig sin egen saft
När man har bär i frysen och har lite tid över på helgen då kan man enkelt sylta och safta lite. Jag har inte gjort gelé tidigare så det är blev ett enkelt grundrecept så får jag experimentera lite nästa gång
50 g rödvinbärsgelé. Lägg en bit med gelé i botten på krustaden och sedan en liten bit ädelost. Gratinera i 3 minuter på 200 grader tills man ser att osten smält något
Rödvinbärsgelé. Rödvinbärsgelé. Du behöver inte rensa bären. Koka vatten och bär i 5 minuter. Häll bärmassan i en silduk över en kastrull och låt saften rinna av, pressa bären mot slutet så all saft kommer ut
Rödvinbärsgelé. Koka ner vinet och buljongen, smaka av med lite rödvinbärsgelé, salt och peppar och red eventuellt av med lite maizenamjöl nu är rödvinssåsen klar
2 msk rödvinbärsgelé (min hemmagjorda, recept hittar ni HÄR). Jag har fått lite önskemål om att lägga ut "steg för steg" bilder på mina recept, inte bara en färdig bild på maten så det tänkte jag testa lite framöver så får vi se om ni gillar det
1 dl rödvinbärsgelé. 1 dl rödvinbärsgelé. RabarbercheesecakeJag skördade massor av rabarber the other day och så hittade jag detta recept i ett av de senaste numren av Allt om Mat
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.