Helt okej köttsoppa blev det ändå. Egentligen ska det såklart vara medklimp. Fyll på med kallt vatten så det täcker väl och salta försiktigt (smaka sen av buljongen med salt före servering)
Något jag alltid har sett fram mot när jag var liten, särskilt köttsoppamedklimp. Köttsoppa. Börja med köttet, ta bort hinnor och skär bort och spara ett par stora bitar fett
Fortsätt under tiden medklimp. Smält smöret i en kastrull, vispa i mjölet och späd med mjölk. Klimp. Vispa i Västerbotten ost och smaka av med salt och peppar
Det fungerar dessutom alldeles utmärkt att göra storkok som sedan kan frysas in i lämpliga portioner - bara att värma de dagar man inte riktigt hinner med att laga mat
Ingredienser Portioner. 4 ca 800 g nötbog 1 tsk salt 2 lagerblad 1 hönsbuljongtärning 2 morötter 2 palsternackor 1/2 liten rotselleri 5 potatisar 1/2 liten purjolök salt och peppar Lägg till i inköpslistan
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.