Solig vaniljbulle. Jag har utvecklat ett oroväckande förhållande till mitt vetebrödsrecept. Det är snart ingen överdrift att definiera det som en besatthet
Jag tycker väldigt mycket om vaniljkräm. Förut bakade jag vaniljbullar ganska ofta och de var supergoda nybakade men jag tyckte inte att de gick så bra att frysa
Idag blev det bullbak. Kardemumma - kanel - vanilj. Det doftar godsaker i hela huset och snart ska jag luta mig tillbaka och moffa bullar och dricka mjölk
Mitt mål när jag skulle göra kanelbullarna var att få dem så saftiga som möjligt. Till min hjälp använde jag kesella, ägg och mandelmassa vilket gav resultat och mandelmassan gav även en fylligare smak
Antal portioner. 24Ingredienser25 g smör 0. 5 g saffran (1 kuvert) 8-9 dl vetemjöl (plus extra mjöl till utbakning) 150 g smör 1 paket jäst 2,5 dl standardmjölk, kall 0
Wilgot tjatar ju om bullar varje dag, så idag bakade jag lite släta kardemummabullar till honom, men som alltid tar han två tuggor och sedan vill han ha frukt istället, riktigt fruktoman den killen som föredrar frukt framför bullar och kakor
Härligt mumsiga spröda bullar med "kort" konsistens. Går fort att baka och går utmärkt att frysa. För bästa resultat bör alla ingredienserna ha rumstemperatur