Tjälknöl med portvinssås och ugnsbakad sötpotatis
Låt din mat vara din medicin, och din medicin vara din mat
Låt din mat vara din medicin, och din medicin vara din mat
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 1 1 röster

Ingredienser

  • Ingredienser, 4-6 port.
  • 1 kg kalvrulle, fryst (lårtunge på norska)
  •  
  • Saltlag
  • 1,5 L vatten
  • 1 dl havssalt
  • 1 msk sukrin (kan uteslutas)
  • 2 msk timjan
  • 1 msk rosmarin
  • 2 vitpepparkorn 1 lagerblad 1 gul lök, skivad
  • 3 vitlöksklyftor, skivade
  •  
  • Portvinssås
  • 3 dl portvin (jag använde Grahams late bottled vintage port)
  • 1 dl av saltlagen från tjälknölen
  • 2 dl vatten
  • 1 msk kalvfond
  • 2 tsk arrowrot
  • 1 tsk torkad timjan
  • 25 ghee eller smör

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.