Idag bjuder jag på receptet på en god, värmande gryta. Det är min variant av chili con carne och den är långt från skolmatsalens köttfärssås med vita bönor i
Skär löken i grova bitar och hacka vitlöken. Bryn löken sakta i en stekgryta utan att den tar färg. Tillsätt paprikapulver, kummin, tomatpuré och lagerblad
Pannkakor av olika slag är det säkraste kortet här hemma just nu och eftersom det är den yttersta tillfredsställelsen att se sina barn äta står jag, sen en tid tillbaka, ofta i oset från stekpannan eller plättjärnet
Börja med att skålla tomaten i hett vatten ett par minuter, dra av skinnet på den och hacka, hacka löken och vitlöken, kärna ut chilin och hacka den väldigt smått, avokadon delas och kärnas ut och mosas om man vill ha lite grövre guacamole, eller så mixar man allt utom koriander, om man vill ha en finare guacamole, pressa lime över det hela, blanda,så att den inte missfärgas
Även om jag lagar VÄLDIGT mycket mat hemma (jag tycker det är så himla roligt samtidigt som jag vill veta vad jag får i mig) så får det då och då bli nödlösningar även för mig
Idag testade vi nästa maträtt i Coops ekologiska matkasse. Vi är inte särskilt imponerade av matkassen hittills, det skulle vara mest ekologiskt men varken laxen igår eller kycklingen idag var ekologiska
Satt precis och kollade i kalendern. det är snart bara 6 veckor kvar till midsommar. Varför måste vintern kännas så lång, mörk och kall medan våren bara flyger förbi
M har flera gånger berättat att han älskar currysåsen han ätit på förskolan tidigare så igår bestämde jag mig för att prova på att göra egen currysås och det för allra första gången