Pressa vitlöksklyftorna, skär chilifrukten i strimlor och blanda samman allt med olivoljan. Salta marinaden och lägg scampin eller räkorna i denna marinad under tiden som salladen förbereds
Stek kycklingen i ugn om den inte är färdiggrillad och stek champinjonerna i lite smör/olja i panna. Blanda grädden och kryddan (efter smak) och häll sedan grädden + champinjonerna över den nästan färdiga kycklingen och ställ sedan in i ugnen i 200 grader ca 10 minuter
Fick tips om potatisen av mina kollegor och glad är jag för det. Ni som följer bloggen kanske har snappat upp att jag på gärna vill laga snabba maträtter som inte tullar på smaken
På något sätt så förknippar jag denna rätt med Italien, kanske för att dem har mycket citron, eller att jag fått för mig att man äter mycket helgrillade kycklingar i Italien främst Toscana, att den funkar så himla bra med vin, att den känns rustik osv
Färska vårrullar är en Vietnamesisk specialitet som är både gott och fräscht. I nästan alla recept ni ser om ni googlar runt lite så ingår det tigerräkor
Våren är verkligen på intågande nu. Det märks på att det börjar komma ut lite vårligare kläder i butikern, lite mer värmande vindar men framför allt på att det kommit en hel del tranor hit nu och i deras släptåg även en hel del turister
Ryggbiff med Klyftpotatis och Hemmagjord Bea. Till fyra personer köpte vi en hel ryggbiff på 1,2 kg, och det räckte även till två biffmackor (recept kommer i veckan)
Mina frukostar och ev. En jättegod gryta som jag fyllde med många av mina favoritingredienser. . När jag är borta och inte hemma i mitt eget kök lägger jag mig inte så ofta i maten som lagas åt alla
Här kommer så receptet på den ugnsstekta kalkonen från förra söndagen. Inspirerad av av Jamie Oliver brukar jag alltid göra ett kryddsmör som jag stoppar innanför skinnet
Om du tröttnat på din vanliga variant av ugnsgratinerad falukorv kommer här en som hämtat sin inspiration från den klassiska italienska förrätten mozzarella caprese