Mina fluffiga PetitChouxer som jag bakat blev så goda med mandelfyllning och lättvispad grädde. Petit choux är ett franskt bakverk som är fluffiga och lätta, och man kan fylla dem med vad som helst
Igår åt vi ju frasvåfflor med rom, rödlök, gräddfil och dill till middag och fick lite av tillbehören över så jag tänkte fylla några av petit chouxen med dem och äta som förrätt innan köttfärspajen är färdig
Baka petit choux mixen enligt anvsingarna på förpackningen ( gör de tsk stora) och klipp sedan ett jack och använd en sprits med smal öppning eller en plastpåse och spritsa in fyllningen
En ofta bortglömd, men ack så god, dessert är petitchouxer. Fyll en spritspåse (montera ev en tyll om du vill ha krusiga chouxer) och spritsa ut smeten på klädd plåt i valfri storlek och form, men se till att alla på plåten har samma storlek så de gräddas jämnt
Spritsa smeten på en bakplåtspapper och tryck ut små runda former och lägg på varje petitesser choux degen och grädda i ugnen på 180 grader i ca 35 minuter
Vi komponerade en lite spretig, men förbannat god middag med lax- och wasabisnittar, svampkrämsfyllda petitchouxer, wienerschnitzel och en färgsprakande efterrätt på inkokta små rabarber med lemon curd, vaniljkräm, en hårdare vaniljgräddegelatingrej och krossade drömmar
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.