Friday, baby. Idag ska det fixas mat och packas för vi drar på friluftscamping till Finnforsträsket. Det blir en liten kräftskiva ikväll och imorgon grillar vi
Till den här busenkla pastarätten kokade jag en egen ostsås men om man känner sig stressad och vill korta ner tillagningstiden ytterligare finns färdig ostsås att köpa, typ "Kelda fyra ostar"Tortellinigratäng med salami, broccoli och basilika4 portioner 500 g tortellini, valfri fyllning, gärna färsk1 finhackad gul lök75 g salami i bitar250 g broccoli1 kruka färsk basilika4 dl mjölk2 msk vetemjöl4 dl riven lagrad ostSvartpeppar Till garneringCocktailtomaterBasilika Gör så härKoka pastan något kortare tid än enligt förpackningenLåt pastan rinna avMjukfräs löken i lite olja utan att den får färgLåt salami och broccoli fräsa med på slutetRör ut mjölet i lite av mjölken i en kastrullTillsätt resten av mjölken och låt koka under vispning i 3 minuterBlanda ner det mesta av osten (spara lite till gratineringen)och rör tills den smältLåt INTE såsen koka merBlanda ner lökblandningen i ostsåsenTillsätt rivna basilikablad Smaka av med svartpepparHäll upp pastan i smord gratängformSlå över såsen och toppa med lite extra ostGratinera i 225 grader i ca 10 min Garnera med cocktailtomater och basilikabladVariant med ädelost och bacon 4 portioner