Mina favoriter

Mina favoriter

  • 13 Recept
Mina favoriter
Kycklingfilé  från Raskarum med italiensk fyllning!

Kycklingfilé från Raskarum med italiensk fyllning!

Nu är vår helg i Åhus slut och vi är alla mätta, goda och glada. Vi har haft väder långt över förväntan, härligt sällskap, trevliga miljöer, bad för dem som vågade, massor av god mat och dryck
Lax med krämig parmesansås

Lax med krämig parmesansås

Ett recept som verkligen är värt att testa, kalasgott. För 4 personer behöver du4 st portionsbitar av lax1 purjolök3 dl grädde2 dl creme fraiche2 dl riven parmesanCitronpepparSaltPinjenötterGör så härSätt ugnen på 200 grader
Lax Walewska på Gourmetmorsans vis!

Lax Walewska på Gourmetmorsans vis!

Ska ni göra nåt gott, ska ni göra det här. Kanske redan ikväll till fredagsmyset. för det var en sådan underbar rätt
Ugnsstekt lax med brie och nötter

Ugnsstekt lax med brie och nötter

På vardagar så försöker vi att hålla oss nyttiga. På helgerna kan det däremot bli lite mer onyttigt. LCHF är ju inte så skoj när man som jag gillar allt vad bakning heter, lchfgodsakerna är inte speciellt goda
Rostbiff med Dansk Remouladsås

Rostbiff med Dansk Remouladsås

Dansk Remoulade Matlagningen går fortfarande på sparlåga här hemma i Östersund, på grund av Cryptosporidium som ännu härjar fritt i vårt vattenledningssystem
Goooodaste laxen och nytt kök!

Goooodaste laxen och nytt kök!

Här hemma stylas och fixas det för fullt. Inte nog med att vi byggt ytterligare ett kök i huset, vi har stylat upp det förra lite också
Chilikyckling

Chilikyckling

Om du vill bjuda på något alldeles fantastiskt gott men inte har tid att stå i köket och fixa. Då är detta det alldeles perfekta receptet
Sesamkryddat kycklingspett med jordnötssås

Sesamkryddat kycklingspett med jordnötssås

Hoppas ni alla haft en härlig Nationaldag. Har ni firat på något speciellt sätt. Här har vi bara tagit det lugnt, barnen har badat och vi har bara njutit

Kyckling i grönpepparsås

Denna goda kyckling har blivit en riktig favorit här hemma. Vi blev bjudna på denna av min vän Erika och det är verkligen perfekt bjudmat eftersom den både är god och perfekt att förbereda dagen innan
Parmesanöverbakad kyckling

Parmesanöverbakad kyckling

Det här gjorde vi förra veckan tillsammans med pasta och det blev så gott. Ingredienser. 500-600 gr kycklingfilé salt, peppar 1 dl vitt vin (matlagningsvin går bra) 2 dl matlagningsgrädde 1 msk kycklingfond 1/2 dl soltorkade tomater 1/2 kruka färsk basilika 1 dl riven färsk parmesan olivolja Banka ut kycklingfiléerna, dela dem i mindre bitar och krydda med salt och peppar på båda sidor
Kycklingnuggerts ..

Kycklingnuggerts ..

(Jag delar mina i mindre bitar) Sätt ugnen på 220 °. Har du bråttom, får du oväntat besök eller du helt enkelt inte känner för att stå i köket i många timmar