Pastagratäng med trattkantareller
Gradinskan mat
Gradinskan mat
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 500 g fullkornspasta
  • 3 vitlökar, pressade
  • 4 lökar, grovhackade
  • 3 morötter, i bitar
  • 2 palsternackor, i bitar
  • 1 röd paprika, i bitar
  • 1 bit rökt sidfläsk (jag använde rökt bog)
  • 3 tomater
  • 2 msk tomatpuré
  • 1 dl vitt vin
  • 1 grönsaksbuljong
  • 3 dl vatten
  • 1 tsk timjan
  • 2 lagerblad Koka upp saltat vatten i en stor kastrull och koka pastan al dente. Fräs lök och vitlök tillsammans med morot, palsternacka och paprika i tomatpuré. Tillsätt rökt sidfläsk eller bog och färska delade tomater. Häll i vitt vin, vatten, buljong och kryddorna. Koka på svag värme till allt är sönderkokat. Mixa till en puréliknande konsistens. Bred ett jämnt lager av blandningen i en ugnsfast form.Macaronisås
  • 2 msk smör
  • 2 gula lökar, grovhackade
  • 2 vitlökar, pressade
  • 1,5 dl vitt vin
  • 2 dl grädde
  • 1 dl mjölk
  • 1 dl riven parmesan
  • 1 dl ricottaost
  • 2 msk hackad persilja
  • 300 g trattkantareller

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.