Yay, jag tog mig hit idag också. Datorn är fortfarande vid liv. Jag hoppas hoppas hoppas verkligen att den kan hålla ut ett par månader till, men varje gång jag startar den blir jag mer och mer tveksam
SmörkrämVärm socker och äggvita i ett vattenbad under omrörning tills smeten nått 60 grader. Vispa äggvita- och sockerblandningen sval och tredubbel i volym
Mandelmusslor. 20 december 2014, 15. 50Jag ska erkänna att jag aldrig bakat mandelmusslor tidigare. Jag har inte ägt några formar men i år så köpte jag på Cervera, 36 stycken, så nu fanns inga ursäkter
Arbeta ihop mjöl, bakpulver, socker, smör och äggula till en deg. Låt vila kallt i 30 minuter. Riv mandelmassan och arbeta ihop med äggvita och rivet apelsinskal
Häll surdegen i en hushållsassistent eller bunke, smula ner jäst och häll över vatten. Tillsätt socker, salt, havregryn, smöret i klickar, apelsinskal, fullkornsvete och vetemjöl special men spara lite vetemjöl till utbakningen
Det yttre av skalet från den andra apelsinen skall vi ta vara på, så invänta nästa recept på apelsinbröd) och skär dom i bitar, lägg i kastrull tillsammans med råsocker och koka på svag värme i ett par minuter
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.