Man är ju aldrig så kritisk som när det kommer till sin egen mat, men idag vill jag bara överösa mig själv med komplimanger över hur jäkla gott det blev
1 kg kotlettrad, av gris, benfri 6 klyfta vitlök 1 tsk salt svartpeppar, ur kvarn 3 kvist färsk rosmarin 3 msk olivolja ev 6 skiva rimmat fläsk (eller späck) 1 kg färskpotatis salt svartpeppar, ur kvarn 2 klyfta vitlök, finhackade ev rödvin (lite)
Gör sås av skyn och servera med ugnsrostade grönsaker eller potatisklyftor. Täck formen med aluminiumfolie och låt steka i ungefär 4 timmar. När köttet är klart (cirka 70-74 graders innertemperatur), ta ut det ur ugnen och låt vila en stund innan du antingen skär det i skivor eller helt enkelt delar på köttet med två gafflar, som med pulled pork (det kan hända att du behöver låta det stå ytterligare någon timme i ugnen)
Ugnsstekt kotlettmed örttäcke. En benfri kotlett, gärna rapsgris. Äter man inte kött varje dag så är det lättare att ha råd att köpa kött med bra kvalité och från djur som får gå ute och beta
Skär ut ryggfiléerna genom att låta kniven följa tätt utmed ryggbenet. Börja skär mitt upp på sadeln och skär sedan tätt utmed revbenen på bägge sidor om ryggkammen tills filéerna är fria
Jag har många recept på kalops, både norrländsk och skånsk variant och nån med lite annan twist. Skysåsen i grytan är en klar sky som fått ta smak av köttet o grönsakerna som fått koka ihop i flera timmar
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.