Äppelmazarin med mandel. Nu i veckan var det mazarinens dag, men ska jag vara helt ärlig måste jag erkänna att den klassiska mazarinen med vit glasyr på inte är min favorit
Arbeta samman ingredienserna till pajdegen och låt den vila i kylen en halvtimme. Tryck därefter ut degen i en smord form med löstagbar botten (ca 22 cm i diameter)
Idag fyller jag 14 år och för att fira det bjuder jag på ett recept på äppelmazariner. Det är som vanliga mazariner med äppel och kanel ovanpå och mazarinerna blir jättegoda för äppel och mandelmassa passar ju så bra ihop
Sätt ugnen på 200°. Smält smöret. Blanda samman vetemjöl, socker, bakpulver, och vaniljsocker. Häll smöret över mjöl- blandningen och rör ihop till en deg
Baka toppengod laktosfri äppelkaka med kvarg Äppelmazarin i långpanna Ingredienser 24 bitar Deg 3 dl vetemjöl 3 msk strösocker 125 g kallt smör 1 ägg Fyllning 200 g mandelmassa 100 g rumsvarmt smör rivet skal av 1 citron 4 ägg 1 dl vetemjöl 1 tsk bakpulver 3 äpplen Glasyr florsocker vatten Gör så här 1
Kanelmazarin – äppelkaka bröad med ströbröd och kanel med äppelklyftor i botten under ett täcke av mandelsmet bestående av sötmandel, bittermandel, mycket smör, socker, ägg, en skvätt mjölk samt smaksatt med vanilj slutligen pudrad med kanel
Wallonbullar med äppelfyllning75 g Jäst3,5 dl Mjölk2 st Ägg1050 g Vetemjöl150 g Vit sirap eller Strösocker250 g Smör17 g Bakpulver15 g SaltLös jästen i den kalla mjölken
De flesta bakverk är ju faktiskt godare när de är hembakta. Mazariner är definitivt ett av dem. Det är lite pilligt att fodra formarna med degen, men det är så himla värt det
De flesta bakverk är ju faktiskt godare när de är hembakta. Mazariner är definitivt ett av dem. Det är lite pilligt att fodra formarna med degen, men det är så himla värt det
Mazariner är något av en favorit för mig som jag alltid älskat. Tycker ändå inte det alltid behöver vara just den klassiska mazarinen med bara mandelmassa och glasyr på, utan man kan variera så himla mycket och få olika smaker, men ändå känna den goda mandelmassesmaken
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.