Varva sen de olikaingrediensernai fyra glas, äppelmos först och sen havregryn och vaniljsås. Kanske lite väl mycket socker för LCHF, men väl värd alla sin kolhydrater är denna efterrätt jag hittat från Arlas sida
Blanda rabarber och strösocker i en skål och häll i pajformen. Ställ åt sidan. havregryn, vetemjöl, margarin och strösocker i en skål till en smulig deg
Hacka ihop alla ingrediensernatill pajdegen med gaffel. Skala, kärna ur och skiva äpplena tunnt. Blanda äppelbitarna med kanel och sötningsmedel och lägg sedan i en ugnsfast form
Äppelpaj anses ju vara en ganska enkel efterätt som man bara slår ihop. Men det är de enklaste rätterna som många gånger är de svåraste att få riktigtriktigt bra
Bred lite smör i botten på en ungsform eller om du har några små. Hacka eller mixa mandel tillsammans med hasselnötterna till ett lite grovare mjöl, blanda sedan smöret, "mjölet" (nötterna och profibert), kanelen och sötningentill en sorts smuldeg
En godare variant av smulpaj med en knäckig smak. I paket frysta blåbär. Vaniljvisptillservering. Häll i blåbär i formen och strö på socker och potatismjöl
Bakning,. bakning,. fikatips,. gofika,. Permalink /. Servera med vaniljsås. Blanda skivade jordgubbar och rabarber med 2 msk potatismjöl, 1 dl socker och 1 dl kokos i en pajform. Bryn 80 gram smör så det blir gyllenbrunt och rör sedan ner 3 dl havregryn, 1 dl vetemjöl, 2-3 msk sirap, 1 dl socker, 1 msk mjölk och 1/2 tsk bakpulver. Smula degen över jordgubbsblandningen och grädda i 175 grader ca 30 minuter. 2 msk potatismjöl. 2-3 msk sirap. 30 minuter
En sån här kväll passar det i alla fall utmärkt att slänga ihop en smulpaj som man kan trycka isig medan man kollar på en lite för dåligfilmi soffan under täcket (jodå, i den här familjen kör vi täcke i soffan
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.