Vetesurdegsbröd. För ett tag sedan testade jag att baka mitt första surdegsbröd på Kronjäst rågsurdeg och då jag blev mycket nöjd med mitt fusksurdegsbröd var jag tvungen att testa den andra, ljusare burken - vetesurdegen
Det har gått nästan två månader efter Levainkursen i Lyon innan Bertan kommer till skott. Nu ska det äntligen bakas Pain de Levain på hemmaugnens förvärmda stenhäll
chilibröd, Emmanuel Hadjiandreou, ost & chilibröd, Ost och Chilibröd, Ostbröd, Så bakar du bröd, surdeg, surdegsblogg, Surdegsbröd, Surdegsmakarn, Topp 3, Vetesurdeg, Vetesurdegsbröd ca 8 h. chilibröd, Emmanuel Hadjiandreou, ost & chilibröd, Ost och Chilibröd, Ostbröd, Så bakar du bröd, surdeg, surdegsblogg, Surdegsbröd, Surdegsmakarn, Topp 3, Vetesurdeg, Vetesurdegsbröd
Det godaste är att steka dem näst intill lite brända i smör, salt och toppa med någon färsk ört, tex gräslök eller persilja och äta på vetesurdegsbröd, sk Levain
300g aktiv surdeg (hur du gör en surdegsgrund hittar du i detta recept "Vetesurdegsbröd" ). 300g aktiv surdeg (hur du gör en surdegsgrund hittar du i detta recept "Vetesurdegsbröd" )
Rågsurdegsbröd skiljer sig från vetesurdegsbröd på flera sätt. Rågsurdegsbröd bör bakas med rågsurdeg på samma sätt som vetesurdegsbröd bör bakas med vetesurdeg
Då tiden var lite knapp, bestämde mig i fredags att jag skulle baka, så föll valet på vad som för mig blivit en klassiker nämligen Husets ljusa som är ett vetesurdegsbröd med en gnutta jäst i
Bröden fick pistaschnötens karaktäristiska smak samtidigt som det har smaken av vetesurdegsbröd. Jäskorg, Nötter, Pistasch, Pistaschbröd, Pistaschnöt, Snacksbröd, snittning, surdeg, surdegsblogg, Surdegsbröd, Surdegsmakarn, Vetebröd, Vetesurdeg, Vetesurdegsbröd ca 15,5 h
Men det tenderar att mest bli vetesurdegsbröd och olika former av sötlimpor någon gång ibland. För någon dag sedan kom Mia till mig och sa att jag skulle få en utmaning
Snart får jag som inledning på måltiden tre små vetesurdegsbröd, spetsade på en metallpinne, och istället för smör serveras de med en flaska exklusiv olivolja, vars etikett preciserar vilka två olivsorter som använts
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.