8 st MSC märkta spättafiléer, tinade1/2 påse sötmandel1,5 dl fullkorns majsmjöl (Urtekram)salt, peppar1 äggKör sönder sötmandeln i matberedaren, så att det nästan blir mjöl av det, med lite mindre bitar kvar
Till cirka 12 st. 2 dl vatten2 tsk fiberhusk2 msk olja (neutral olja t ex raps)3 dl bovetemjöl1-1,5 dl majsmjöl1 tsk salt1 tsk bakpulverJag brukar använda mig av elvispen med degkrokar för att blanda till den här degen
2 burkar kokta kikärter2 st kokta, kalla potatisar, finrivna2 salladslökar2 vitlöksklyftor, rivna1 ägg0,5 dl majsmjölSmaka av med salt, peppar, chilipulver, mald koriander och ev lite garam masala alt curry
potatis, cirka 3-4 per pers lite beroende på hur stora de är3 stora morötter10 cm purjolök5 cm squash5 cm aubergine3-4 dl stekt svamp (valfri sort)solhavre och Oatly imatsalt, peppar och riven vitlökJag strimlade potatis och morötter med den grova rivskivan i matberedaren
Cirka 15 st30 g smält, mjölkfritt margarin2 ägg4 dl Solhavre4 dl grov glutenfri mix (jag använde mig av Finax)2 rågade tsk bakpulveren nypa saltBlanda samman allt till en slät smet
4 ägg2 dl finmix2 dl grovmix9-10 dl solhavre eller mjölk1 msk rapsolja i pannkakssmeten2 pkt bacon, klippt i små bitar och knaperstektKnaperstek baconet och lägg åt sidan
Rejäl hög med crèpes. 4 ägg2 dl fin mix2 dl grov mix6 dl havremjölk1/2 tsk salt1 msk rapsoljaVispa samman smeten och låt stå för att svälla lite under några minuter
50 g jäst4 dl laktosfri mjölk1 dl laktosfri mat och bak kvarg1/2 dl olja1 msk fiberhusk1 tsk salt1/2 tsk flytande honung3 dl grov mix7 dl fin mixSmula jästen i en degbunke, häll i salt och honung
Antalet piroger beror så klart på hur stora du väljer att göra dem. Jag använder mig av en skål att ta ut rundlar med, som mäter ungefär 12 cm i diameter och får då ut 18 st piroger på den här satsen