Egentligen så kan man variera dessa i oändlighet, men så här gjorde jag mina. Igår på Diggiloo så tog vi med oss pizzasnurror som jag hade bakat tidigare under dagen
Måndag och ännu en strålande vacker dag ute. Dagen recept är ett riktigt "rest-tips". Denna svängde jag nämligen ihop av sådant jag hade hemma i kylen, lite rester av en tidigare pastamiddag
Sätt ugnen på 175 grader. Krossa eller mixa kexen fint. Smält smöret och rör ner smulorna. Tryck ut smulblandningen på botten i en form med löstagbar kant, 26 centimeter i diameter
Blanda alla ingredienserna till smuldegen så den blir grynig. Skala äpplena och riv grovt. Blanda det rivna med citronsaft och lägg i lätt smord form (rund pajform går bra)
Hacka ihop alla ingredienserna till pajdegen med gaffel. Skala, kärna ur och skiva äpplena tunnt. Blanda äppelbitarna med kanel och sötningsmedel och lägg sedan i en ugnsfast form