Raw chokladglass. 2 oktober 2014, 09. 36Bananer som börjar bli bruna tycker inte jag är så gott att äta, men jag brukar dela upp dem och lägga dem i frysen, av bananerna gör jag sedan både glass och smoothies
Det är höst. Underbara kyliga, friska fläktar. Mörkare kvällar. Mindre människor ute. Jag vill flytta, igen. Jag trivs inte alls här, men får förmodligen stå ut till skolan är mer eller mindre avklarad
En budapestrulle eller stubbe som vi kallat det hemma räcker till ca 10 personer. Orginalreceptet är utan kakao och med konserverade mandarinklyftor men jag ville ha den lite chokladig och med inlagd persika istället så så fick det bli
Lax, räkor och spenat i lasagne. Jag skulle göra en skaldjurslasagne men hade glömt köpa tillräckligt med skaldjur, så det fick bli både lite kallrökt lax och räkor i denna lasagne
Temat för Månadens sötsak hos Söta saker den här gången är KALAS. Just det, kalas. En klassisk gräddtårta men med en fyllning av höstens äppelskörd får bli mitt bidrag
Här kommer ett kycklingspett som är enkelt att fixa till och som tillbehör till den gjorde jag en cashewnötssås, en variant på jordnötssåsen även känd som sataysås
God kväll på er. Här hos oss fortsätter sjukstugan, barnen är riktigt krassliga. Vincent har ju nästan aldrig varit sjuk innan, men den här gången klarade han sig inte
Nu är det säsong för en riktigt god torskfisk - Skrei. Skrei kan man få tag på i januari till april då fisken vandrar från Barents hav ner till nord-norska kusten för att leka