Nästa steg i vårt julknarkande (som hade gjort vilken SVT-julvärd eller Benjamin Syrsa-figur som helst avundsjuk) är ett recept på ett väldigt gott julgodis, nämligen RockyRoad
Recept på den lite hårdare RockyRoad-varianten finns HÄR. Smält chokladen på låg värme, (om chokladen får för hög temperatur, så förvandlas den smälta chokladen till en hård smulig massa)
Om ni vill ha något riktigt gott till glassen eller bara att mumsa på så är detta något enkelt att prova, barnen fixar det själva utan problem du kanske får hjälpa till att hacka nötterna
Bra alltså att börja med dumlegrädden på morgonen eller allra helst på kvällen innan kakan ska ätas. Dumlegrädden fördelas på den kalla kladdkakan och ovanpå strös marshmallows, jordnötter och dumlebitar
Receptet på kladdkakan fungerar utmärkt även utan nötter och godis. Sätt ugnen på 175°C. Smörj en form med löstagbara kanter (24 cm) med flytande margarin och mjöla
Efter gårdagens chokladfest lämnade massa smält choklad som blev perfekt att göra RockyRoadpå. Dela dumlekolorna på mitten och skumtomtarna i fyra delar
I år testade jag dock en ny variant, där man blandar kondenserad mjölk med den smälta chokladen. Som hos många andra har Rockyroad-godiset blivit ett stående inslag på julen även hos oss
Här har vi haft en riktig pysselkväll, dekorerat pepparkakshus samt gjort årets första smarriga julgodis, RockyRoad, som blev så gott (var ju tvungen att smaka på en
men igår fick jag för mig att prova en lite hälsosammare variant som blev som följer. Häll ut smeten och platta till på bakplåtspapper, låt stelna i kylen innan du skär upp passliga bitar
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.