Mina favoriter

Mina favoriter

  • 50 Recept
Mina favoriter
Naturligt glutenfri surdegsgrund

Naturligt glutenfri surdegsgrund

Nu äntligen var det dags att försöka få till en naturligt glutenfri surdeg – och det fungerade. Jag utgick från det surdegsrecept jag normalt gör, men jag fick göra lite annorlunda då den efter två dagar kändes som att den höll på att inte bli så bra
Nyponpannkakor (glutenfria!)

Nyponpannkakor (glutenfria!)

Mammor va. Här går jag runt och testar, googlar, testar igen, sliter mitt hår och kommer ändå inte hela vägen med receptet på de glutenfria pannkakorna som jag verkligen vill få bra
Glutenfria semlor

Glutenfria semlor

Just nu är det den absolut värsta tiden för mig, semmeltiderna. Jag verkligen älskar semlor och nu fullkomligt semmelbombas varenda bagerifönster och jag kan inte bara traska in och köpa en
Glutenfria panini

Glutenfria panini

Idag fick mina små älsklingar nybakat bröd till frukost. Alltid uppskattat. ). jag såg ett recept på glutenfria panini som jag blev sugen på att testa
Glutenfritt Surdegsbröd

Glutenfritt Surdegsbröd

Jag har nu provat att baka glutenfritt surdegsbröd. Det var värt allt besvär och väntan. ) Ska försöka förklara hur jag gjort
Glutenfritt formbröd med bovete och gojibär

Glutenfritt formbröd med bovete och gojibär

Brödbak igen i stugan. Som ni redan vet så gör jag nästan aldrig helt samma bröd två gånger, utan blandar hejvilt mellan olika mjölsorter, gryn, fröer och torkade bär
Glutenfri limpa

Glutenfri limpa

Värm vattnet till 37 grader. Smula Jästen i en matberedare. Lös upp jästen i vattnet. Rör ned fiberhusk och låt svälla några minuter
Glutenfria tortillabröd

Glutenfria tortillabröd

Jag tryckte ut mina bröd med händerna eftersom att degen snabbt blir torr och kan vara svår att kavla
Yoghurtbröd

Yoghurtbröd

Blanda samman alla torra ingredienser i en skål. Blanda i sirap och yoghurt och rör hastigt ihop degen
Surdegslimpor

Surdegslimpor

Ugn. 200 grader. Surdeg. Sätt surdegen och låt bunken stå i rumstemperatur i två dygn. Täck över med plastfilm och spänn fast plasten med gummisnodd så att den hålls på plats
Hälsobröd med röd quinoa

Hälsobröd med röd quinoa

Ställ ugnen på 175 grader, låt den värmas upp medan du blandar alla torra ingredienser i en bunke. Häll i filmjölk och sirap och rör ihop (helst med elvisp)
Mjukt tunnbröd

Mjukt tunnbröd

Smula jästen i en bunke. Värm mjölken till fingervärme 37 º,. Häll över jästen och rör så att jästen löser sig
Lingongrova limpor

Lingongrova limpor

Ett bröd som blir saftigt och smakrikt. Lingongova limpor 2 st. 50 g jäst. 1 tsk salt. 1 dl linfrön ekologiska
Tekakor

Tekakor

Ugn. 250°. Smula jäst i en bunke och rör ut med det fingervarma degspadet av vatten och 1/2 rapsolja. Tillsätt pofiber och låt det stå och svälla i 10 minuter
Ciabatta (glutenfri)

Ciabatta (glutenfri)

Smula jästen i en bunke. Blanda ner övriga ingredienser och blanda med en trägaffel tills du får en jämn och tjock smet

Glutenfria Havreflarn

Goda och lätta att göra, har testat mer rismjöl vilket har fungerar väldigt bra. 16-20 stycken (2-3 plåtar)
Glutenfria havrefrallor

Glutenfria havrefrallor

Nybakade frallor är ju aldrig fel, och nu när hösten är här passar det ju utmärkt att mysa till det med