Svenskt kött har presenterat ett nytt styckninsschema (i länken kommer du till deras blogg). Trenden kring "nose to tail-köket" - att ta vara på allt kött - inspirerar
En klassisk dansk Flæskesteg med rödkål är otroligt gott. 4 persCa 1,2kg Ribbestek eller Ca 7-800g Kotlettrad med svålSalt, helst GourmetsaltCa ½dl Steksky2½dl Matlagningsgrädde½msk Vetemjöl1msk Kalvfond½dl MjölkLite sojaSaltVitpepparLägg steken med svålen nedåt i en ugnseldfast form
De senaste gångerna jag varit i affären så har det legat en ny produkt i köttdisken. Picanha har det stått på förpackningen och jag har lyft på den för att efter lite funderande lägga tillbaks den och välja något annat
1. Dumlesås. Mät upp socker, sirap, grädde och smör i en tjockbottnad kastrull. Låt såsen koka på medelvärme under omrörning tills den är simmig, ca 10 minuter
Änglamat är en av de där klassiska efterrätterna från förr - sällsynt god och ovanligt lättgjord. Man skulle nästan kunna kalla den "nöd-dessert" eftersom den är så enkel att åstadkomma och också för att man oftast har ingredienserna hemma
Recept. Chma07. fre, 2013-09-20 21. 41. 10min. (0). Tärna päron och äpplen fint. Smält smöret i stekpanna och tillsätt alla kryddor, honung och ingefära
Mina kommentarer. Pilgrimsmusslor är en delikatess. Låt inte det skyhöga kilopriset på färska pilgrimsmusslor avskräcka dig, de väger inte så mycket per styck och du behöver inte mer än 2-3 musslor per person
Putsa lammfiléerna från hinnor och peppra dem. Vispa ihop ingredienserna till såsen. Koka den livligt 5 minuter till simmig konsistens inför serveringen