Blanda vetemjöl, dinkelmjöl, mjölk, smör och bakpulver till en smidig pajdeg. Tryck ut i en pajform, t ex springform, så det blir en rätt hög kant och grädda i ugn på 225 grader
Jag har suttit och funderat en stund på hur man ska inleda ett inlägg om vitkålssallad. Och inte har jag kommit på något bra, småroligt eller intressant
Jag var så trött på våra vanliga fiskrätter att jag villigt lät mig lockas av alla underbara receptförslag fiskhandlaren hade - nu skulle här lagas något nytt
Min mormor lagar världens godaste mat och ibland kan jag bli så himla sugen på hennes mat, men eftersom det är ca 70 mil hem till mormor och morfar blir det ju inte så ofta vi har möjlighet att besöka dem
Oj va lycklig jag blev i unga år när mamma lagade fiskgratäng. Som bäst var den när det, precis som i receptet nedan, låg nyskalade färska räkor på toppen
Jag slutade redan klockan 3 idag och vi har bjudit min sambos föräldrar på middag. ). Jag köpte färsk laxfilé som jag kryddade med citronolja, salt, citronpeppar och en kryddmix som heter lemon grill som innehåller franska örter, citronskal, salt och socker
Hej Söndagskväll. Kanske lite knasigt att lägga upp receptet på fredagsmiddagen först på söndag kväll, men jag får "skylla" på att vi haft en ytterst aktiv och social helg med goda vänner och därmed har det inte funnits tid
För att folk ska förstå vilka bullar jag pratar om brukar jag alltid kalla dessa "snorbomber". Folk verkar emellertid inte förstå vad jag menar då heller, så jag får alltid förklara att det är bullarna med vaniljkräm i
Låt oss fira Sveriges nationaldag med riktigt fina bullar. Dessa bullar tar lite tid att baka, men det är framför allt jästiderna som är långa så man hinner göra mycket annat under tiden
Gifflar, det är något speciellt med dessa små fyllda vetebröd. Först och främst är de ju gudomligt goda med sin smarriga fyllning, men för mig väcker de också liv i fina barndomsminnen