Harissa är en krydda som man kan göra de godaste recepten med. 1-2 tsk harissa eller (paprikapulver, koriander, cayennepeppar, svartpeppar). 1-2 tsk harissa eller (paprikapulver, koriander, cayennepeppar, svartpeppar)
långkok i tagine) där det tunisiska karaktäriseras av "harissa" (se recept nedan), "röd mat" och hetta, medan det marockanska är fruktigare, sötare och "gulare" med saffran, gurka, aprikoser och russin
Jag har en vän som är från Tunisien, en gång för flera år sedan bjöd han mig på denna underbara chiliblandning, och sedan dess är jag helt såld på harissa
För att bespara oss mödan med att försöka hitta en restaurang med vettig vegetarisk mat på vägen, tog vi med oss matlådor fyllda med en mycket mumsig bulgursallad (smaksatt med marockansk krydda och den starka nordafrikanska chilipastan harissa)
200 g blandade örter (t ex libbsticka, persilja, rosmarin och salvia) 50 g salladslök, eller annan god lök 1 klyfta vitlök 2 msk grovt salt 2 msk balsamvinäger (gärna rosébalsamvinäger)
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.