En klassiker med smak av kanel, och en egen version med smak av mandelmassa och sesamfrön. 200 g mandelmassa30 g sesamfrön ljusa100 g smörGarnering & pensling. 200 g mandelmassa
När du ska kavla ut marsipanen till prinsesstårta gör det mellan två plastfoliebitar. Sedan ta tag i andra folien och vänd på den kavlade marsipanen på tårtan
Skålla och skala mandeln. Mixa mandlarna fint med mixern. Tillsätt socker och se till att allt mixas. Tillsätt äggvitan och vatten och kör till en hård smet
Marsipan. Riv mandelmassan grovt. Låt degen svalna helt och arbeta in mandelmassa och florsocker. 1300 g mandelmassa. 1Marsipan. 0,5 dl vatten 1 msk smör 2,5 msk vetemjöl 300 g mandelmassa 2 dl florsockerMandelmassa
Så enkelt att göra egen så färdigköpt behövs inte alls längre. Ikväll blev det räkor med bland annat aioli och till efterrätt semlor med hemmagjord mandelmassa
s hemsida, som visade ett recept på "mandelmassa" gjord av solrosfrön. Mixa med mixerstaven till en massa (den blir lite grynig, precis som vanlig mandelmassa)
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.