Galette är en fransk specialitet, som passar oss glutenintoleranta alldeles förträffligt. Det är nämligen en sorts tunna crépes som är gjorda av bovetemjöl
Jag läste om den här kakan hos Matklubben och kände direkt att den där kommer jag att älska. Som vanligt har jag snickrat om receptet så att det passar mig och min smak
Haha, nu när jag skulle döpa dessa skapelser så kunde jag inte komma på vad jag skulle kalla dom. Det är ett problem ibland när man hittar på lite egna recept - vad ska man kalla det man hittar på
Hittade det här receptet på matbloggen Kryddburken och har länge velat prova. Minskade receptet, hon hade bakat på 6 ägg, jag tyckte att det räckte på 4 ägg + att jag tillsatte vaniljsocker
För ett par dagar sedan var familjen på Skara Sommarland. Väl förberedd bakade jag tunnbröd dagen innan resan för att göra tunnbrödrullar till mig själv
Ingredienser. 500g keso. 4 ägg. 3 dl grädde. 2 dl mandelmjöl. 1 tsk vaniljpulver. 1/2 krm stevia. Om man vill göra en mindre kaka kan man dela receptet på 4 delar och använda en springform på 12 cm i stället för en stor på 28 cm, vilket jag gjorde
Ostkaka är himla gott, men den "riktiga" småländska ostkakan med ostlöpe tar sin lilla tid att göra så därför fick det bli en busenkel snabbvariant med keso, så mumsigt
Min mamma är en hejare på att göra goda smörgåstårtor. Hon har gjort såna så länge jag kan minnas och lite hämmad har jag nog blivit av att hennes är så populära
400 g vetemjöl special7 g torrjäst300 ml vatten30 ml olivolja7 g saltmannagryn1. Blanda hälften av mjölet och 4 g av jästen, med hälften av vattnet, i en skål
Förbered mandlarna om man saknar mandelmjöl. Börja med att skålla mandeln. Koka upp 4-5 dl vatten i en liten kastrull och häll i 200 gram mandel och koka i 2-3 min
Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Smält smöret och blanda ner havregrynen, låt svälla en stund. Skala och skiva äpplena och blanda dem med kanel och strösocker, låt ligga och marinera en stund