Recept. Lin. tis, 2013-09-24 09. 17. 50min. (0). Blanda linfrön ,mjöl och smör samt kesella till en pajdeg. Låt vila kallt 15 min och tryck därefter ut i en pajform
Värm ugnen till 250 grader. Smält smöret i en kastrull. Häll i mjölken. Värm till ca 37 grader. Smula jästen i en bunke och slå lite av mjölkblandningen över, så att jästen löses upp
Sätt ugnen på 225 C. Blanda smör, mjöl och vatten i en matberedare - tryck ut i pajform, nagga i botten, sätt smala remsor med aluminiumfolie längs insidan på kanten (så den håller formen lättare vid gräddningen) och ställ kallt i kylskåp ca 10 min
Byt ut vaniljkrämen mot jordgubbssylt nu på #sommaren. . CA 18 ST | TID CA 2 TIM. Du behöver. 100 g smör2 ½ dl mjölk25 g jäst1 dl socker½ tsk salt1 ägg7 dl vetemjölca 1 l rapsolja till fritering strösocker till garneringVANILJKRÄMkärnor från 1 vaniljstång2 äggulor3 dl mjölk1 msk potatismjöl3 msk socker
Jag har egentligen aldrig varit speciellt förtjust i kanelbullar. det var innan jag blev rekommenderad att besöka Valhallabageriet på Östermalm i Stockholm för drygt ett år sedan
Tacopaj. I veckan gjorde vi en väldigt god tacopaj, som sedan skulle bli våran matlåda men som hamnade i golvet när en nyfiken katt skulle ut genom köksfönstret 3 våningar upp (trodde han ja