Mina favoriter

  • 15 Recept
Mina favoriter

Paj med fläskfilé och chili

Recept. Lin. tis, 2013-09-24 09. 17. 50min. (0). Blanda linfrön ,mjöl och smör samt kesella till en pajdeg. Låt vila kallt 15 min och tryck därefter ut i en pajform
Skaldjurspaj med mozzarella

Skaldjurspaj med mozzarella

Sätt ugnen på 225°. Pajdeg. Smula ner smöret i mjölet med fingertopparna till en grynig massa. Tillsätt vattnet och arbeta raskt ihop allt till en deg
Kyckling- och mangochutneypaj

Kyckling- och mangochutneypaj

Ugn 225º. Blanda ihop ingredienserna till pajdegen. Tryck ut degen i en pajform. Låt gärna vila i kylen i ca en timme
Höstbulle med äpplekompott och vaniljkräm

Höstbulle med äpplekompott och vaniljkräm

Värm ugnen till 250 grader. Smält smöret i en kastrull. Häll i mjölken. Värm till ca 37 grader. Smula jästen i en bunke och slå lite av mjölkblandningen över, så att jästen löses upp
Saras köttpaj

Saras köttpaj

Blanda mördegen och ställ den i kylskåpet (ca 1 tim. ). Stek köttfärsen. Skär bacon, lök och paprika i små bitar och stek med
Tonfiskpaj med Äpple och Curry

Tonfiskpaj med Äpple och Curry

Sätt ugnen på 225 grader. Arbeta ihop mjöl, smör och salt till en smidig deg, blanda i keson tills degen håller ihop
Skinka och broccolipaj

Skinka och broccolipaj

Sätt ugnen på 225 C. Blanda smör, mjöl och vatten i en matberedare - tryck ut i pajform, nagga i botten, sätt smala remsor med aluminiumfolie längs insidan på kanten (så den håller formen lättare vid gräddningen) och ställ kallt i kylskåp ca 10 min
Ost- och skinkpaj

Ost- och skinkpaj

Vår variant av denna klassiska paj. Låt gärna pajen vila i 10 minuter efter att den gräddats så kommer smakerna fram mycket bättre
Vaniljmunkar/ Jordgubbsmunkar

Vaniljmunkar/ Jordgubbsmunkar

Byt ut vaniljkrämen mot jordgubbssylt nu på #sommaren.  . CA 18 ST | TID CA 2 TIM. Du behöver. 100 g smör2 ½ dl mjölk25 g jäst1 dl socker½ tsk salt1 ägg7 dl vetemjölca 1 l rapsolja till fritering strösocker till garneringVANILJKRÄMkärnor från 1 vaniljstång2 äggulor3 dl mjölk1 msk potatismjöl3 msk socker
Nyttig "kanelbulle"

Nyttig "kanelbulle"

Jag har egentligen aldrig varit speciellt förtjust i kanelbullar. det var innan jag blev rekommenderad att besöka Valhallabageriet på Östermalm i Stockholm för drygt ett år sedan
Tacopaj

Tacopaj

Tacopaj. I veckan gjorde vi en väldigt god tacopaj, som sedan skulle bli våran matlåda men som hamnade i golvet när en nyfiken katt skulle ut genom köksfönstret 3 våningar upp (trodde han ja
citronbiskvier!

citronbiskvier!

När jag var på ett kalas i augusti blev jag bjuden på citronbiskvier som var jättegoda. Nu har jag själv bakad dem