Servera medlingonsyltochsmör. Renskav medmessmör. Forma paltsmeten till bollar i handflatan, platta ut och fyll med fläsket, nyp ihop och forma till bollar
Vispa samtliga ingredienser med elvisp tills fluffigt. Det som blir över kan man ju rulla in i smörpapper, lägga in i frysen och använda senare till fisk eller kyckling
Några ärenden på stan, köpa sommarskor till Mini-me, göra klart två tårtor till en ett-åring som ska firas imorgon, och så handla lite påskmat och åka hem till mamma och pappa och fira påsk med dem
Har ni ingen våg så rekommenderar jag verkligen att ni köper det, så mycket enklare att baka med våg och det är många gånger lätt att ta för lite eller för mycket mjöl när man använder decilitermått
Klicka ner matfettet i mindre bitar tillsammans med socker, vaniljsocker och mjöl. Det är ett gammalt recept på kalljästa bullar med vaniljfyllning i mitten
Servera med stekt fläsk, rårörda lingon ochsmör. Fukta händerna med kallt vatten, forma en boll av smeten och koka en provpalt för att se att smeten håller ihop
Varve i glas medlingonsyltoch toppa med kokos. När den var alldeles nygjord fick den piffa till detta glas med gröt som jag efter fotograferingen toppade med lite mjölk
Kör dem med elvisp, häll i en klick smör, grädde, salt och svartpeppar och blanda alltihop. Till det blev det hemgjorda köttbullar på älgfärs (och jag blandar alltid ut ströbröd i ca hälften vatten och hälften grädde när jag gör köttbullar på älgfärs) samt hemgjord lingonsylt
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.