Julen närmar sig med stormsteg och det känns faktiskt ganska mysigt. ) Julborden är bokade och det blir två stycken för mig i år, ett traditionellt och ett med asiatiskt tema
Den här tiden på året vill jag gärna äta pepparkakor, och har ofta köpt färdiga från Semper. De är väl helt OK, men uppriktigt sagt ganska hårda och "knalliga", och innehåller dessutom en hel del ingredienser som jag helst undviker
Vispa ägg, sirap och socker till ett fluffigt skum. En svensk juledelikatesse er ”mjuk pepparkaka”. Blanda yoghurt, mjölk/grädde och lingonsylt med det smälta smöret
En riktigt god och saftig mjuk pepparkaka fick stå för fgikat i butiken i dag. Hoppas att det är många av er som just i denna stund sitter i soffan med en kopp glögg och njuter av lugnet
Skär grisbog och sidfläsk i strimlor, och mal det i köttkvarnen genom den fina hålskivan. Tillsätt vit-peppar, ingefära, kryddpeppar, kryddnejlikor och potatismjöl
Den fick en knaprigt yta och blev mjuk och saftig med härlig smak av pepparkaka. Blanda ner det smälta margarinet, havredrycken, iMaten och havredrycken i de torra ingredienserna
Saftig, kryddig och mycket julmyzig kaka. Blanda alla torra ingredienser, smält under tiden smöret, rör ihop med det torra, rör sedan ner fil och sirap, smeten behöver inte vispas utan bara röras till jämn konsistens
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.