Har en del hjortkött i frysen och vad passar bättre som första inlägg på den här sidan än just det. I Skåne finns en hel del dovhjort och rådjur, det är ett nyttigt och fettsnålt kött som är kul att lyxa till det med i bland
Låt vilai några timmar. Hjortstek. Servera med valfri sås. HjortstekRecept för ca 5 personer1 Hjortstek2 dl soja½ msk timjan½ msk flingsaltBlanda sojan, saltet och timjani en påse och lägg ihjortsteken och massera inmarinadeni köttet. Ha sedan in steken i ugnen 125C i 2 timmartills köttet är 60C imitten. Ta ut köttet och lägg det ifolie och låt vilai 10 min. 1 Hjortstek
Skiva morötter och lök i ganska tjocka skivor, krossa vitlökarna lätt. Lägg i grytan. Dela köttet igrytbitar och lägg ner, smula över en buljongtärning
Lägg bullarna ilergryta (som fått liggai blöt) efter hand. Klassisk svenskt, som vi ju alla vet, inteminst vet IKEA det, inte var och en sak för sig, men kombinationen är ju väldigt svensk
Blötlägg lergrytani kallt vatten ca 30 minuter, putsa köttet, blanda alla kryddor i en kopp och strö hälften över köttet, sätt köttet ilergrytan och strö resten av kryddorna över, skiva löken och vitlöksklyftorna och lägg dem på köttet, klicka ut smöret på köttet. Lägg lergrytani ugnen som skall vara kall, sätt ugnen på 225 grader i 40 minuter,vändrostbiffen och sänk värmen till 175 grader i ca 1 timme och 40 minuter. 2 kg rostbiff (400 g). 2 msk chilipulver. 2 msk basilika. 2 msk pepparblandning. 2 msk potatiskrydda. 2 msk paprikakrydda. 2 vitlöksklyftor
En glad överraskning blev det när jag lyfte på locket och kunde njuta av kvällens middag. Middagen såg inte så mycket ut för världen, tänkte att den skulle slinka obemärkt förbi men icke då
Jag lagade Pulled pork ilergrytan, det blev jättebra. Lägg köttet i den blöta, kalla grytan. Börja med att lägga lergrytani blöt cirka en timmeinnan den ska ini ugnen
Gnidin köttet ned kryddorna och lägg sedan ner den i den blötlagda lergrytan. Klyfta lök, äpple och dela moroten på mitten och lägg ner i grytan tillsammans med lagerblad
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.